Monday, August 17, 2009

Indonesia

percutian yang sungguh besh di indonesia.
perhh mmg gerekkk gler..
mmg mjadi kenangan indah lar.
mkanan kt sner sumenye sedap2 blake..hehhe
dh lama tak update bloq bru rasa time inilah yang paling sesuai utk update.
bwak duit setengah juta rupiah pn tak cukup tuk diri sendiri.
tak bawk duit byk sbbnye abg haku ckap cukup 2..
sure ade balance. tpi malangnye tidak ckup tuk diri sendiri..
nk blik menda yang lain pn tak ckup maklum lar barang2 semuanya harga ratus2 ribu mcmner tak ckup..hehhe
tapi pape pn indonesia ttp besh..
siap pergi danau toba asalnye tasik itu terbentuk dari gunung berapi..
takut mmg takut kot2 meletup time nk g seberang pulau yang lebih besar dari singapore.
jalan dia pulak mmg mcm haram..
sempit nk manpus,kalu diri itu sudah dianggap hebat try lar drive kt sner.ahha
sepanjang perjalanan mmg asik jem..
pastu jalanraya dia pn mcm haram lubang2..
bsyukurlar bler dapt tinggal kt malaysia ni.
sumenya ada..kalu kt sner keadaannye sangat teruk.
kalu orang miskin bertambah miskin .
kalu kaya orang itu bertambah kaya.
pengemis jalanan kt sner mmg banyk..
kalu bagi duit kt seorang yang datang lak 10 orang.
mcmner nk kasi..
mmg kisah tpi itu dh jdi lumrah hidup dowg mcm 2.
mmg kesian..
gaji kt sner bkn besar mane pn..
pemandu bus yg bawk kte orang itu pn gaji dia 300000 rupiah persamaan rm300 shaje.
pembantu bus lak gaji dia rm 100 jer.
kt sner gaji dia mmg skit.
patutlar orang indonesia hendak sangat keje kt malysia ni.
sbb gaji kt sni myk..
sepanjang percutian kt sner.
mmg susah nk tgk excident.
sbbnye pemandu2 kt sner mmg bawk slow jer dlm 60 jer..isk2
pape pn syukur alhamdulillah sampai jgk haku kt tanah air ni..
tanpa sebarng masalah..hhe
walaupun asik kne tahan dgn imegrsn indonesia.
haku ttp lepas..hehe

1 comment:

mulan said...

pergi sane tak buat roaming call..ngah kat sini meroyan tahu..eii...ape la..buat la roaming..xpe..next time my turn ok